طلاق توافقی

طلاق توافقی چگونه انجام می شود؟

باسلام خدمت شما دوستان و همراهان گرامی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس امروز قصد داریم در مورد مبحث مهم طلاق توافقی صحبت کنیم .

بسیاری از افراد جامعه در مورد طلاق توافقی و نحوه انجام این نوع از طلاق (طلاق توافقی) بسیار سوال دارند و گاه پیش می آید که اطلاعات ناقصی از طلاق توافقی دارند ، به طور مثال بسیاری از خانم ها بر این اعتقاد هستند که در طلاق توافقی حتما باید زوجه نسبت به بخشش مهریه اقدام نماید که این باور کاملا اشتباه است زیرا در طلاق توافقی زوجه الزامی به بخشش مهریه ندارد ، و مهریه مانند دیگر دیون مالی شوهر همچون نفقه و اجرت المثل در طلاق توافقی لازم به توافق زوجین دارد یعنی اینکه زوجین نسبت به پرداخت و شرایط پرداخت مهریه یا دیگر دیون زوج با یکدیگر توافق می نمایند.

حال برای اینکه شما عزیزان خسته نشید خیلی سریع به بحث های پیرامون طلاق توافقی می پردازیم ، که در اینجا با یکی از همکاران محترم وکیل دادگستری همراه هستیم.

 

 

طلاق توافقی و مراحل قانونی آن:

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان می دارد : در قانون حمایت خانواده 1391 علاوه بر طلاق به درخواست یا اراده شوهر یا به درخواست زوجه بیان شده در قانون مدنی ، طلاق دیگری تحت عنوان ((طلاق توافقی)) پذیرفته شده که این نوع از طلاق منحصر به به طلاق خلع و یا طلاق مبارات نیست.

براساس این نوع طلاق که به طلاق توافقی مشهور است زوجین می توانند که از دادگاه خانواده درخواست طلاق نمایند.

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متذکر می شود : به موجب ماده 25 قانون جدید حمایت خانواده مصوب 1391  در زمینه طلاق توافقی چنین مقرر می دارد :

((در صورتی که زوجین ، متقاضی طلاق توافقی باشند ، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین می توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در مراکز مزبور مطرح کنند. در صورت عدم انصراف متقاضی از طلاق ، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق ، جهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه منعکس می کند.))

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس ادامه می دهد : بر این اساس در طلاق توافقی مداخله مرکز مشاوره لازم است ، مرکز مشاوره بر اساس ماده 19 قانون حمایت خانواده 1391 سعی دارد ایجاد سازش نماید و در صورت حصول سازش ، سازش نامه تنظیم و در غیر این صورت نظر کارشناسی خود را در مورد علل و دلایل عدم سازش ، با مشخص کردن موارد توافق ، به صورت مکتوب و مستدل به دادگاه اعلام می کند و تصمیم گیری در این خصوص با دادگاه است.

 

جلسات مشاوره طلاق توافقی:

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد جلسات مشاوره طلاق توافقی و همچنین تعداد این جلسات مشاوره طلاق توافقی و همچنین ساز و کار نهاد بهزیستی که مجری جلسات مشاوره طلاق توافقی می باشد اینگونه توضیح می دهد : لازم است زوجین قبل از تقدیم دادخواست جهت حضور در جلسات مشاوره به سایت در دسترس سازمان بهزیستی اقدام به ثبت نام و با تعیین مرکز مشاوره خانواده مورد نظر اقدام به گرفتن نوبت نمایند.

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس ادامه می دهد : زوجین یا زوجه که وکالت از شوهر خود دارد با ثبت مشخصات خود در سایت اقدام به گرفتن وقت از مرکز مشاوره کند که و اقدام به حضور در جلسات مشاوره جهت گرفتن طلاق توافقی نمایند.

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان می دارد :جلسات مشاوره برای طلاق توافقی 5 جلسه می باشد که هر 8 روز یکبار برگزار می گردد و زوجین مکلف هستند در جلسات مشاوره حاضر شوند تا پس از اتمام جلسات مشاوره ، مرکز مربوطه اقدام به ارائه گواهی نمایند.

در صورتی که زوجین خواهان طلاق توافقی اقدام به صلح و سازش نمایند پرونده در مرکز مشاوره سازمان بهزیستی بسته می شود .

 

برای دسترسی به قانون حمایت خانواده کلیک کنید

 

برابر ماده 26 قانون حمایت خانواده :

((در صورتی که طلاق توافقی یا به در خواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست  زوجه باشد ، حسب مورد ، مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق ، یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند.))

در واقع طلاق توافقی هر نوع توافق برای طلاق چه این طلاق توافقی در قالب طلاق خلع یا طلاق مبارات صورت گیرد، در همه حالت این طلاق توافقی می باشد که می تواند تمام این حالات را شامل شود.

 

نکته مهم!

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان می کند : نکته ای که حائز اهمیت است این است که در طلاق توافقی از نظر زمان رسیدگی و نتیجه حاصله که همان طلاق است و همچنین این نوع طلاق به علت عدم قابلیت فرجام خواهی در دیوان عالی کشور بسیار زمان کمتری زمان می برد و زوجین به همین دلیل بسیار مشتاق به استفاده از این روش برای طلاق هستند.

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس ادامه می دهد : چون بر اساس قانون طلاق چه به درخواست زوجه باشد چه به درخواست زوج باشد امکان اعتراض در دیوان عالی کشور برای طرف مقابل وجود دارد و طرف مقابل می تواند با اعتراض به رای صادره از دادگاه بدوی یا تجدیدنظر موضوع را در دیوان عالی کشور طرح نماید.

 

تقدیم دادخواست طلاق توافقی !

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان می دارد : بسیاری از افراد سوال می نمایند که برای که دادخواست طلاق توافقی را تنظیم نمایند ؟ و یا اینکه دادخواست طلاق توافقی نیاز به امضا زوج و زوجه است یا اینکه به صرف امضای یکی از زوجین در دادخواست طلاق توافقی کفایت می نماید ؟

لازم است بیان کنیم که برای ثبت دادخواست طلاق توافقی تقدیم دادخواست طلاق توافقی از سوی زوجین انجام می گیرد به این نحو که هر دو نفر با حضور در دفاتر خدمات قضایی و امضا دادخواست طلاق اقدام به طرح و ارائه دادخواست می نمایند.

گفتنی است هرکدام از زوجین می توانند پس از تقدیم دادخواست طلاق توافقی از پیگیری و یا حضور در جلسات دادگاه طلاق توافقی خودداری کند که در این صورت طرف مقابل چه زوج یا زوجه امکان اجبار شخص ممتنع را برای حضور در دادگاه برای طلاق توافقی را ندارند.

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متذکر می شود : دادگاه پس از تشکیل جلسه و حضور زوجین موضوع دادخواست طلاق توافقی و همچنین گزارش مرکز مشاوره را مورد بررسی قرار میدهد ، نظر مراکز مشاوره در طلاق توافقی بصورت مشورتی می باشد و دادگاه الزامی برای پیروی کردن از نظر مرکز مشاوره برای صدور حکم  طلاق توافقی یا عدم صدور حکم طلاق توافقی ، ندارد.

 

تصمیم در مورد امور مالی و غیرمالی برای طلاق توافقی:

وکیل خوب طلاق توافقی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس  در مورد تصمیم گیری در مورد امور مالی و غیر مالی در طلاق توافقی اینگونه توضیح می دهد : برای صدور حکم طلاق توافقی لازم است زوجین در مورد تمام امور مالی و غیرمالی فی مابین تصمیم و توافق نمایند.

امور مالی که لازم است در طلاق توافقی مورد تصمیم و توافق قرار بگیرد شامل : نفقه ، اجرات المثل ، نحله ، مهریه، جهیزیه می باشد .

و امور غیرمالی که باید زوجین در موردش تصمیم بگیرند بحث حضانت طفل و یا ملاقات فرزند می باشد.

لازم به ذکر است در صورت صدور حکم طلاق توافقی زوجین مکلف هستند برای اجرای حکم طلاق به دفتر طلاق مراجعه نمایند.

 

عدم حضور زوج یا زوجه برای اجرای صیغه طلاق توافقی:

و اگر یکی از زوجین اقدام به حضور در دفتر طلاق جهت اجرای صیغه طلاق ننماید بدون حضور شخص ممتنع امکان اجرای صیغه طلاق وجود ندارد.

 

در صورت نیاز به وکیل متخصص در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.
موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه های کشور در کنار شما می باشند.

 

تلفن تماس: 02166408517

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *