جرم مزاحمت تلفنی

تعریف جرم مزاحمت تلفنی و مجازات این جرم چیست؟

باسلام خدمت شما دوستان و همراهان گرامی موسسه حقوقی صلح آفرین پارس ممنونم که همراه ما هستید امروز قصد داریم در مورد یک جرم شایع بنام مزاحمت تلفنی که توسط قانونگذار جرم انگاری شده است ، صحبت کنیم.

همانطور که می دانید استفاده از تلفن بسیار رایج است حتی در حال حاضر افراد از تلفن همراه استفاده می نمایند که متاسفانه در حال حاضر برخی از افراد از تلفن ثابت یا تلفن همراه و یا با ارسال فکس برای افراد دیگر ایجاد مزاحمت می نمایند که لازم است توسط قوه قضاییه مورد مجازات قرار گیرند.

 

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان می دارد : با توجه به شیوع و گسترش دستگاههای مخابراتی، از جمله تلفن ، قانونگذار در سال 1375 ایجاد مزاحمت به وسیله این دستگاهها ((مزاحمت تلفنی)) را در قالب ماده 641 ((قانون تعزیرات)) جرم انگاری کرده است.

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس ادامه می دهد : ماده 641 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 بخش تعزیرات :
مطابق این ماده ((هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات ، مرتکب به حبس از 1 تا 6 ماه محکوم خواهد شد))

این ماده ، ((که مربوط به جرم مزاحمت تلفنی است)) علاوه بر تلفنهای ثابت و همراه ، شامل دستگاه نمابر (فاکس) ، تلکس، پی جو (پیجر) ، بی سیم و رایانه متصل به اینترنت نیز می شود.

بنابراین ، هم کسی که از طریق تلفن زدن و صحبت کردن با دیگری مزاحم وی می شود ، و هم کسی که از طریق ارسال فاکس ، تلکس ، نامه الکترونیکی (ایمیل) پیامک ، گذاشتن پیام روی دستگاه پیام گیر تلفن دیگری یا ارسال پیام از طریق پیجر برای دیگری ایجاد مزاحمت می کند، مرتکب جرم موضوع ماده 641 می شوند.

 

تحقق جرم مزاحمت تلفنی:

 

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان داشت : البته ، تحقق ((مزاحمت)) لزوما منوط به گفتن سخنی یا نوشتن مطلبی نیست . شایان ذکر است جرم مزاحمت تلفنی نیاز نیست که حتما شخص مزاحم اقدام به بیان کلمه و یا نوشتن مطلبی نماید همین که شخص به قصد ایجاد مزاحمت اقدام به برقراری تماس و یا ارسال پیامک به دیگری نماید جرم مزاحمت تلفنی به وقوع پیوسته است.

 

مجازات خاص اداره مخابرات نسبت به جرم مزاحمت تلفنی:

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد جرم مزاحمت تلفنی توضیح می دهد : علاوه بر جرم انگاری در قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 برای جرم مزاحمت تلفنی توسط شرکت مخابرات نیز مورد مجازات قرار گرفته شده است لازم به ذکر است در جرم مزاحمت تلفنی در تبصره 2 ماده 14 ((قانون تاسیس شرکت مخابرات ایران)) مصوب سال 1364 ، خط تلفن فرد مزاحم برای بار اول به مدت یک هفته ، برای بار دوم به مدت 3 ماه و برای بار سوم به طور دائم قطع می شود.

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد این پرسش که اگر همراه جرم مزاحمت تلفنی جرم دیگری نیز همچون جرم توهین ، ارتکاب یابد آیا می توان شخص بزهکار را علاوه بر مجازات جرم مزاحمت تلفنی به مجازات جرم مذکور نیز محکوم نماییم؟

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان داشت :بله هرگاه ایجاد مزاحمت تلفنی توام با ارتکاب جرایم دیگری ، مثل توهین ، باشد مقررات تعدد معنوی اجرا خواهد شد.

 

محل وقوع جرم مزاحمت تلفنی:

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد محل ارتکاب جرم مزاحمت تلفنی اینگونه توضیح می دهند : جرم مزاحمت تلفنی از جمله جرایمی است که ممکن است محل اقامت مجرم و بزه دیده کاملا متفاوت باشد از این رو بزه دیده جرم مزاحمت تلفنی لازم است محل وقوع جرم را در شکواییه مشخص نماید پس این موضوع یعنی تعیین محل وقوع جرم مزاحمت تلفنی امری مهم می باشد .

وکیل خوب کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد محل وقوع بزه مزاحمت تلفنی بیان داشت : ، اداره حقوقی قوه قضائیه آن را محلی که مزاحم اقدام به ارتباط می نماید، و به عبارت دیگر ، محل گویش مرتکب می داند.

لیکن طبق رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور ، چون وقوع بزه منوط به آن است که نتیجه آن محقق گردد، بنابراین محل حدوث نتیجه محل وقوع جرم محسوب و مناط صلاحیت دادگاه رسیدگی کننده است به علاوه ، طبق نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه ، ارتباط تلفنی می تواند از مصادیق رابطه نامشروع دانسته شده و طبق ((قانون مجازات اسلامی)) قابل پی گرد باشد.

 

امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد.
در صورت نیاز به وکیل متخصص موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.
تلفن تماس: 02166408517

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *