سازمان تجارت جهانی اهداف و وظایف آن
سلام ممنونم که با موسسه حقوقی صلح آفرین پارس همراه هستید امروز می خواهیم به یکی از سازمان های بین المللی که نقش بسیار مهمی در عرصه تجارت جهان بازی می کند بپردازیم .
سازمان تجارت جهانی دارای ارکان متعددی می باشد که در این مقاله به آن می پردازیم همچنین سازمان تجارت جهانی دارای یک تاریخچه ای است که لازم است برای درک بهتر سازمان تجارت جهانی تاریخچه این سازمان را بدانیم همچنین موافقتنامه سازمان تجارت جهانی به عنوان یکی از اصول مهمی است که کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی لازم است نسبت به رعایت آن در تنظیم مقررات و قوانین خود اقدام نمایند همچنین از موضوعات دیگری که در این مقاله با آن آشنا می شوید اهداف گات و اهداف سازمان تجارت جهانی است.
تاریخچه سازمان تجارت جهانی:
وکیل خوب بین الملل موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد تاریخچه سازمان تجارت جهانی اینگونه توضیح می دهد :
سازمان تجارت جهانی به طور رسمی از ابتدای سال 1995 متولد شد. این سازمان در واقع جایگزین و ادامه دهنده وظایفی شد که تقریبا 50 سال به عهده گات بود.
اهداف گات و سازمان تجارت جهانی:
وکیل خوب بین الملل موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در پاسخ به این پرسش که هدف از گات و هدف از ایجاد سازمان تجارت جهانی چیست ؟ اینگونه پاسخ می دهند :
هدف اساسی گات و سازمان تجارت جهانی ، توسعه و بهبود همکاریهای اقتصادی بین المللی ، تقویت اقتصاد جهانی ، ایجاد ثبات اقتصادی ، رشد و توسعه از طریق تجارت آزاد و منصفانه بین کشورهاست.
سازمان تجارت جهانی محلی است برای کشورهای عضو که مسائل و مشکلات تجاری خود را مطرح و برای آن راه حل پیدا کنند .
وقتی کشورها با موانع تجاری در کشورهای دیگر مواجه می شوند ، سازمان محل مناسبی است که این مشکلات را مورد مذاکرات قرار داده و قبل از فراگیر شدن آنها نسبت به حل آن اقدام کنند.
موافقتنامه سازمان تجارت جهانی:
وکیل خوب بین الملل موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد موافقتنامه سازمان تجارت جهانی اینگونه بیان می دارد : موافقنامه های سازمان تجارت جهانی مجموعه ای از اصول و مقرراتی است که کشورهای عضو را ملزم به تنظیم سیاستهای تجاری خود در چهارچوب آن اصول و مقررات می نماید.
کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی موظف اند قوانین و مقررات و سیاست های تجاری خود را به صورت شفاف منتشر نموده و در اختیار عموم قرار دهند.
تاریخ و هدف های سازمان تجارت جهانی:
وکیل خوب بین الملل موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان می دارد که سازمان تجارت جهانی دارای تاریخ می باشد که برای شناخت بهتر سازمان تجارت جهانی لازم است که تاریخ سازمان تجارت جهانی را بدانیم .
در طول قرن 19 و ابتدای قرن 20 حدودا 65 % تجارت جهانی بین کشورهای اروپایی و مستعمره های آنان انجام می شد. در اواخر قرن 19 موانع طبیعی و دولتی موجود بر راه توسعه تجارت جهانی به طور قابل ملاحظه ای از بین رفت.
پس از جنگ جهانی دوم در جهت جلوگیری از بروز خشونت ، ترمیم خرابیهای ناشی از جنگ جهانی دوم ، تنظیم روابط تجاری بین المللی براساس تضمین رقابت سالم و آزادی تجاری ، کشورهای عمده تجاری توافق کردند تا به همراه ((بانک بین المللی ترمیم و توسعه)) یعنی همان ((بانک جهانی)) و ((صندوق بین المللی پول)) نسبت به تشکیل ((سازمان تجاری بین المللی)) به عنوان یک نهاد تخصصی وابسته به سازمان ملل اقدام کنند.
وکیل خوب بین الملل موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بیان داشت : همزمان 15 کشور مذاکراتی جهت کاهش تعرفه های تجاری و اصلاح سیاستهای حمایتی موجود آغاز کردند.
در اولین دور مذاکرات ، 23 کشور موافقت نمودند که بخشی از تعرفه های گمرکی خود را کاهش داده و بر مجموعه ای از قوانین و مقررات تجاری توافق نمایند.
در نتیجه ((موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت یا همان گات)) در تاریخ 30 اکتبر 1947 بین 23 کشور به امضا رسید.
همین 23 کشور عضو گروه بزرگ تری از کشورها بودند که منشور سازمان تجاری بین المللی را پیگیری می کردند.
در آخرین دور مذاکرات گات که به دور اروگوئه معروف است و به مدت 8 سال طول کشید ، کشورها بر تاسیس سازمان تجارت جهانی توافق کردند واین سازمان در اول ژانویه 1995 میلادی رسما ایجاد شد.
گات 1947 به جایگاه اصلی خود به عنوان موافقتنامه ای در خصوص مقررات ناظر به تجارت کالا برگشت و تحت عنوان گات 1994 بخشی از اسناد و موافقتنامه های سازمان تجارت جهانی تلقی شد.
به عبارت دیگر با تشکیل سازمان تجارت جهانی وظایف اداری و تشکیلاتی گات به این سازمان محول شد.
اصول حاکم بر سازمان تجارت جهانی:
وکیل خوب بین الملل موسسه حقوقی صلح آفرین پارس در مورد اصول حاکم بر سازمان تجارت جهانی به اختصار اینگونه توضیح می دهد :
تضمین آزادی تجاری بین اعضا سازمان تجارت جهانی
کاهش تعرفه های گمرکی در سازمان تجارت جهانی
الغای کلیه تبعیضهای تجاری در سازمان تجارت جهانی
شفافیت بخشیدن به مقررات تجاری کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی
سازمان
امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد.
در صورت نیاز به وکیل متخصص در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.
موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.
تلفن تماس: 02166408517
دیدگاهتان را بنویسید