وکیل کیفری

همانطور که می دانیم یکی از بزرگترین مشکلات موجود در جامعه حضور کلاهبرداران و سارقان و جاعلان و کسانی که به هر نحوی قصد ایرادات و صدمه زدن به افراد عادی جامعه را دارند می باشد که خطر دست اندازی این افراد به اموال مردم هر لحظه محتمل است به همین دلیل سیستم قضایی نیز میبایست با دید وسیع به جامعه اقداماتی در زمینه پیشگیری وقوع جرم اعمال کنندر این صورت پرونده های کیفری خاصه نیازمند اهمیت و حساسیت بیشتری هستند.

در این صورت یکی از مهم ترین تضمینات حقوقی دفاعی متهم حق داشتن وکیل کیفری است که در جریان پرونده ها ی کیفری اشخاص می توانند با مراجعه وکیل پایه یک دادگستری به او وکالت دهند.
وکیل کیفری در اموری که نیاز به اقامه دعوی کیفری مانند سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جعل، استفاده از سند مجعول و … به فعالیت می پردازد.. وکیل کیفری در پرونده های کیفری با توجه به تخصصی بودن آنها می تواند نقشی مهم و سازنده را ایفا کند. در این پرونده ها هم شاکی و هم متهم با توجه به تخصصی بودن پرونده ها می توانند با وکیل کیفری مشاوره کرده و پرونده خود را به او بسپارند.

براساس قانون اساسی و آنچه در اصل ۳۵ آمده است در تمام محاکم، دو طرف حق داشتن وکیل کیفری را دارا هستند. اگر طرفین نتوانند برای خود وکیل اختیار کنند براساس آنچه در قانون آمده باید شرایط اختیار کردن وکیل برای آنها فراهم شود. پرونده های کیفری دارای حساسیت ویژه و بالایی می باشند. این پرونده ها با توجه به موضوعات آنها می توانند برای طرفین دعوا آسیب ها و ضررهای جبران ناپذیری به همراه داشته باشند. بنابراین در این پرونده ها وجود یک وکیل کیفری با دانش و آگاهی نسبت به امور کیفری الزامی است و سبب رسیدن طرفین به حقوق خود خواهد شد د.

ویژگی های وکیل کیفری

وکیل امور کیفری با توجه به علاقه خود و دارا بودن تخصص در زمینه امور جزایی و کیفری و تسلط نسبی بر قوانین مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با مواد مخدر و مانند آن، که لازمه پیگیری امور کیفری است در زمینه های جزایی و کیفری به فعالیت می پردازد.

یک وکیل کیفری تمرکز خود را در حوزه شغلی بر امور کیفری و جزایی قرار داده است.فعال ترین و کارآزموده ترین وکلای کیفری کسانی هستند که جدا از تسلط و احاطه بر مسائل مربوطه در حوزه ی خود در پرونده های کیفری با موضوعات متفاوت تجربه کافی را دارا هستند علاوه بر این وقت شناسی-عادل بودن-سلطه بر روان شناسی افراد –پزشکی قانونی-آگاهی علمی عملی-افزایش اطلاعات از دیگر ویژگی یک وکیل خوب کیفری می باشد.
درحوزه وکالت و حقوق یکی از حساس ترین حوزه ها وکالت کیفری است. یک وکیل که در زمینه کیفری مشغول به فعالیت می شود باید دانش و تبحر فراوانی داشته باشد. وکیل کیفری همچنین با دارا بودن هوش بالا باید بتواند از قوانین در مناسب ترین مکان و در مناسب ترین زمان به نفع احقاق حقوق متهم و یا شاکی استفاده کرده و بتواند به مناسب ترین و مؤثرترین شکل در پرونده نقش آفرینی کرده و آن را به سرانجامی مناسب رساند. اهمیت وکیل کیفری از آن جهت است که ضامن آبروی هر دو طرف می باشد. با توجه به اینکه موضوع دعاوی کیفری با جان انسانها سروکار دارد و کوچکترین اشتباه در مسئله دفاع موجب ضایع شدن حقوق افراد می باشد.

وکیل کیفری یا وکیل تسخیری

در تمام امور کیفری طرفین می توانند وکیل کیفری خود را انتخاب و معرفی نمایند، وقت دادرسی به متهم، شاکی، مدعی خصوصی و وکلای مدافع آنان ابلاغ خواهد شد. در صورت تعدد وکیل حضور یکی از وکلا برای تشکیل و رسیدگی کافی است .
در جرایم کیفری به طور معمول می توان حداکثر دو وکیل به دادگاه معرفی کرد و در جرایمی که در صلاحیت دادگاه کیفری یک است از جمله قصاص نفس، اعدام، حبس ابد، قطع عضو، جرایم سیاسی و مطبوعاتی و… می توان حداکثر سه وکیل معرفی نمود و در مرحله تحقیقات مقدماتی یک وکیل معرفی نماید
در جرایمی که مجازات آن سلب حیات یا حبس ابد است، چنانچه متهم اقدام به معرفی وکیل در مرحله اول یعنی در دادسرا ننماید یا امکان مالی برای استخدام وکیل را نداشته باشد دادگاه اقدام به اخذ وکیل تسخیری می کند. وکیل تسخیری با وکیل معاضدتی تفاوت دارد و این تفاوت در این است که وکیل معاضدتی در پرونده های حقوقی و مدنی از طرف دادگاه برای کمک به معسرین استخدام می شوند در حالیکه وکیل تسخیری در پرونده های کیفری به کار گرفته می شود.
وکیل کیفری عنوان می دارد: پرونده جزایی در مرجعی رسیدگی می شود که، جرم در حوزه قضایی آن مرجع ارتکاب یافته باشد. در دعاوی کیفری بر خلاف دعاوی حقوقی پس از طرح شکایت پرونده مستقیما به دادگاه ارجاع نمی گردد.

پرونده های جزایی دارای سه مرحله به شرح ذیل است :

ا- دادسرا
۲- دادگاه بدوی
۳- دادگاه تجدید نظر

پس از طرح و تنظیم شکواییه و ثبت آن ابتدائا پرونده جهت انجام تحقیقات و تکمیل مندرجات به دادسرا ارجاع می گردد. وکیل کیفری در دعاوی کیفری لازم است به جهت گسترده بودن پرونده، وجود جوانب پیچیده و حساسیت پرونده های جزایی، در خصوص جرم واقع شده تحقیقات لازم صورت گیرد و از طرفین شکایت و شهود و دلایل دیگر، اطلاعات لازم در خصوص جرم کسب گردد که این مهم در دادسرا محقق می گردد .مقام رسیدگی کننده پس از انجام تحقیقات اخذ تصمیم می نماید که تصمیم اخذ شده به دو صورت 1.قرار منع تعقیب 2.قرار مجرمیت صورت می گیرد.

روند رسیدگی به شکایات کیفری:

طرح شکایت و شروع به تحقیقات که به ارسال اظهار نامه – رسیدگی ابتدایی دادگاه اولیه – رسیدگی تجدید نظر می باشد.

موارد مربوط به دعاوی کیفری:

1.جعل امضا 2.سرقت 3.قتل عمد و غیر عمد 4.تهدید 5.آدم ربایی6. کلاهبرداری 7.ضرب و جرح 8.افترا 9.جرائم پزشکی 10.مزاحمت تلفنی 11. خیانت در امانت 12.روابط نا مشروع
وکلای کیفری موسسه ی صلح افرین پارس دارای فعال ترین و کار آزموده ترین وکلای کیفری با تحصیلات و تجربه ی کاری در تمامی دعاوی کیفری شما را راهنمایی و در مسیر درست و روشن پیش قدم هستند.
در صورت نیاز به وکیل متخصص در دعاوی ملکی با گروه وکلای کیفری موسسه حقوقی صلح آفرین پارس تماس بگیرید.
02166408517-09129366739