جرم اسید پاشی

جرم اسید پاشی

مجازات جرم اسید پاشی چیست؟

به چه جرمی اسید پاشی گفته می شود؟

اسید چیست؟

تیز آب یا اسید ماده‌ای شیمیایی است که مشخصه‌های محلول‌های آبی آن مزهٔ ترش، توانایی تغییر رنگ تورنسل آبی به قرمز، و نیز توانایی واکنش با بازها و بعضی فلزات ویژه (همچون کلسیم) و تشکیل نمک هستند. محلول‌های آبی اسیدی دارای پی‌اچ کمتر از ۷ هستند. پی‌اچ پایین به معنای اسیدی بودن بیشتر و غلظت بالاتر یون‌های مثبت هیدروژن است. محلول‌ها یا مواد شیمیایی را که ویژگی‌های اسیدمانند داشته باشند اسیدی می‌خوانند.

تعریف قدیمی

اسیدها موادی ترش مزه‌اند، خاصیت خورندگی دارند، شناساگرها را تغییر رنگ می‌دهند و بازها را خنثی می‌کنند.

در مقابل، بازها موادی با مزهٔ گس-تلخ هستند. حالتی مانند صابون در تماس با دست دارند، شناساگرها را تغییر رنگ می‌دهند و اسیدها را خنثی می‌کنند. اگر یک اسید و یک باز با هم واکنش بدهند آب و نمک تولید می‌شود (نمک‌ها خود از یک فلز و یک نافلز تشکیل شده‌اند).

خنثی شدن

خنثی شدن واکنش میان مقادیر برابری اسید و باز است و به تولید نمک و آب می‌انجامد. برای مثال هیدروکلریک اسید و سدیم هیدروکسید، آب و سدیم کلرید را می‌دهند:

HCl(aq) + NaOH(aq) → H۲O(l) + NaCl(aq)

اسیدهای قوی

اسیدهای زیر جزو اسیدهای قوی محسوب می‌شوند و به‌طور کامل در آب یونش می‌یابند و تولید یون (+H3O) می‌کنند.

هیدروبرمیک اسید HBr

هیدروکلریک اسید HCl

هیدرویدیک اسید HI

نیتریک اسید HNO3

سولفوریک اسید H2SO4

پرکلریک اسید HClO4

کلریک اسید HClO3

اسیدهای ضعیف معدنی

بوریک اسید

کربنیک اسید

کلریک اسید

هیدروفلوریک اسید

فسفریک اسید

هیدروسولفوریک اسید

نیترو اسید

فسفرو اسید

هیدروسیانیک اسید

هیپو فسفرو اسید

اسیدهای ضعیف آلی

به‌طور کلی تمام اسیدهای آلی اسیدی ضعیف هستند. مانند:

استیک اسید

بنزوئیک اسید

بوتیریک اسید

سیتریک اسید

فرمیک اسید

لاکتیک اسید

مالئیک اسید

مندلیک اسید

اگزالیک اسید

پروپانوئیک اسید

پیروویک اسید

والریک اسید

حال که با تعریف اسید و انواع آن آشنا شدیم لازم است به جرم اسید پاشی در قانون و عناصر تشکیل دهند آن همچون عنصر مادی و معنوی این جرم آشنا شویم همچنین با مجازاتی که قانونگذار برای این جرم در نظر گرفته است.

قوانین مربوط به اسیدپاشی:

قانونگذار در سال 1337 با تصویب ماده واحده ای تحت عنوان ((لایحه قانونی مربوط به مجازات پاشیدن اسید ))به تعریف جرم اسید پاشی و مجازات آن پرداخته است.

ماده واحده مربوط به اسید پاشی به این شرح است : ((هرکس عمدا با پاشیدن اسید یا هرنوع ترکیبات شیمیایی دیگر موجب قتل کسی بشود به مجازات اعدام و اگر موجب مرض دائمی یا فقدان یکی از حواس مجنی علیه گردد به حبس ابد با اعمال شاقه و اگر موجب قطع یا نقصان یا از کار افتادن عضوی از اعضا بشود به حبس مجرد از 2 سال تا 10 و اگر موجب صدمه دیگری بشود به حبس مجرد 2 تا 5 سال محکوم خواهد شد.مجازات شروع پاشیدن اسید به اشخاص حبس مجرد از 2سال  تا 5 سال است. ))

رفتار فیزیکی لازم برای تحقق عنصر مادی جرم اسید پاشی ((پاشیدن)) اسید یا ترکیبات شیمیایی دیگر است که شامل اعمالی مثل فرو کردن اعضای بدن قربانی در اسید هم شده ولی خورانیدن یا تزریق کردن اسید به بدن را به دلیل عدم اطلاق واژه پاشیدن بر این اعمال در برنمی گیرد.

 

عنصر روانی جرم اسیدپاشی

 

عنصر روانی جرم اسیدپاشی بنا بر تصریح ماده واحده عمد در انجام این کار استکه قطعا مستلزم علم به ماهیت ماده ای که بر روی دیگری پاشیده می شود است که از مواد اسیدی فوق الاشاره باشد. لیکن وجود سونیت خاص یعنی قصد ایجاد یکی از نتایج مذکور در ماده ضرورتی ندارد. بنابراین کسی که صرفا به قصد ترسانیدن یا ایجاد سوزش جزئی در پوست صورت دیگری به روی او اسید می پاشد در صورت نابینا شدن وی به مجازات شدید قسمت اول ماده محکوم خواهد شد هرچند که قصد خاص ایجاد این نتیجه را نداشته است.

 

امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد.
در صورت نیاز به وکیل متخصص در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.
تلفن تماس: 02166408517          09129366739

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *