جایگاه بیمه در تجارت بین الملل

جایگاه بیمه در تجارت بین الملل

جایگاه بیمه در تجارت بین الملل

 

وکیل خوب شرکت در مورد بیمه اینگونه بیان می دارد :بیمه عقد یا قراردادی است که به موجب آن بیمه گر تعهد می کند در ازای پرداخت وجه یا وجوهی از طرف بیمه گذار در صورت وقوع یا بروز حادثه ، خسارت وارده بر او را جبران نموده یا وجه معینی بپردازد.

وکیل خوب شرکت ادامه می دهد : در تجارت بین الملل قاعده امری وجود ندارد که بار باید حتما بیمه شود. بنابراین صادرکننده یا واردکننده ممکن است بار را بیمه نکند و در نتیجه مخاطرات آن را بپذیرد.

با وجود این ، امروزه بیمه حمل بخش لاینفک تجارت بین الملل را تشکیل می دهد.

وکیل خوب شرکت بیان می دارد : در صورتی که بار بیمه نشود و در راه دچار آسیب گردد ، صاحب بار می تواند علیه باربر (متصدی حمل و نقل ) اقامه دعوی کند. البته از طریق این دعوی صاحب بار نمی تواند کلیه خسارات را جبران کند، زیرا اصولا در قراردادهای حمل ، موارد و میزان مسئولیت متصدی حمل و نقل محدود شده است .

وکیل خوب شرکت بیان نمود : در بسیاری از کشورها بیمه حمل اجباری است . در ایران طبق مقررات بانک مرکزی ، گشایش اعتبار اسنادی و یا ثبت سفارش بروات وصولی اسنادی در آن بانک منوط به ارائه بیمه نامه باربری یا گواهی بیمه مستند به قرارداد بیمه برای محصولات وارداتی می باشد.

وکیل خوب شرکت تاکید نمود : در قراردادهای فروش بین المللی معمولا در مورد بیمه و اینکه چه کسی موظف به بیمه بار است توافق می شود. انتخاب نوع اینکوترمز در قرارداد نشان می دهد که چه کسی باید بار را بیمه کند.

 

فروشنده موظف است به هزینه خود بار را به نفع خریدار بیمه کند. CIF-CIP

وکیل خوب شرکت ادامه می دهد : در مواردی که طبق اینکوترمز مقرر در قرارداد فروشنده موظف به بیمه بار است ، فروشنده باید کالا را نزد یکی از شرکت های بیمه معتبر بیمه کند و هزینه آن را نیز پرداخت نماید. تکلیف فروشنده به بیمه کالا تنها شامل حداقل پوشش بیمه ای حمل می باشد ((گروه سی)).

وکیل خوب شرکت بیان داشت : امروزه شرایط استاندارد و یکسانی برای بیمه حمل و نقل تهیه شده است که با گنجاندن آن در قرارداد میزان پوشش نوع خطرات تحت پوشش ، موارد استثنا و سایر شرایط بیمه معین می گردد.

استانداردی که توسط بیمه گران عضو لویدز پذیرفته شده و به صورت گسترده در بیمه نامه ها به آن ارجاع می شود ، ((شرایط انجمن بار)) است. به موجب این مقررات متحد الشکل ، شرایط بیمه حمل و نقل به سه گروه ((ای )) ((بی)) ((سی)) تقسیم می شود که هر سه گروه آن در ایران مورد استفاده قرار می گیرد.

گروه ((سی)) پایین ترین نوع پوشش بیمه ای را برای حمل و نقل کالا مقرر می دارد. این گروه خطرات زیر تحت پوشش بیمه قرار می گیرد:

آتش سوزی یا انفجار ، به گل نشستن و زمین گیر شدن ، برخورد با کف دریا ، غرق یا واژگون شدن کشتی یا شناور و…

 

پوشش بیمه ای در گروه ((بی)) از گروه ((سی)) بیشتر است و علاوه بر خطرات مذکور در گروه ((سی)) شامل خطرات اضافی به شرح ذیل است:

زلزله ، آتشفشان ، ورود آب دریا به کشتی یا محفظه کالا یا کانتینر و به دریا افتادن کالا از روی عرشه کشتی و …

 

وکیل خوب شرکت بیان می کند : گروه (( ای)) کامل ترین نوع بیمه حمل و نقل است که بعضا به آن بیمه تمام خطرات نیز اطلاق می شود. این نوع بیمه عمدتا برای کالاهای حساس و آسیب پذیر استفاده می شود. در بیمه گروه ((ای)) خطرات جنگ ، اعتصاب ، شورش ، تروریسم جز استثنائات بیمه نامه گروه ((ای)) می باشد اما در صورت توافق بین بیمه گر و بیمه گذار این خطرات می تواند تحت پوشش قرار گیرد.

 

وکیل خوب شرکت تاکید نمود : با این توضیحات متوجه می شویم که در تجارت بین الملل چه مقدار نقش بیمه تاثیر گذار است.

 

امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد.
در صورت نیاز به وکیل خوب شرکت در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری شرکت تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا و وکیل خوب شرکت های حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.
تلفن تماس: 02166408517

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *