تامین دلیل چیست؟

تامین دلیل چیست؟

منتشر شده توسط :

دسته بندی :

تاریخ انتشار :

تامین دلیل را بیشتر بشناسیم

وکیل خوب بیان می دارد : در اکثر اوقات در هنگام رسیدگی به دعاوی جاری در دادگاه ها خواهان یا خوانده جهت دفاع از خود یا اثبات ادعای خویش از دلایل و مدارکی استفاده می کند که ارائه آنان در روند رسیدگی به قاضی پرونده جهت شفاف سازی مسائل مربوطه نیز در قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده است؛ گاهی اوقات ارائه این اسناد و دلایل می تواند با مشکل روبه رو شود و حقوق طرفین دعوا ( خواهان – خوانده ) را زیر سوال ببرد یکی از مواردی که قانونگذار پیش بینی کرده است تامین دلیل است؛ تامین به معنی امن کردن و دور کردن اسناد و دلایل از هرگونه آسیب حال این آسیب به قصد و توسط انسان،حال بدون دخالت انسان وارد شود و ضرری را برای طرفین دعوا ایجاد کند.

طرفین دعوا می توانند از دادگاه درخواست صدور قرار تامین دلیل بکنند نسبت به دلایل و اسنادی که قرار است در روند دادرسی به دادگاه ارائه دهند در ادامه توضیحاتی بیشتر در این مورد ارائه خواهیم داد.

 

وکیل خوب متذکر می شود در ابتدا مثالی می زنیم که به طور واضح با معنی تامین دلیل آشنا شوید:

فرض کنید دعوایی را مطرح کرده اید که دلیل و سندی که قرار بر ارائه آن به قاضی است  فردی است که به موضوع دعوا آگاهی لازم را دارد و برای اثبات سخنان و ادعاهای شما حاضر به دادن شهادت می باشد؛ حال این فرد تا قبل از زمان جلسه رسیدگی که مشخص شده است و قرار بر این است که به دادگاه بی آید و شهادت بدهد بخواهد از کشور خارج شود یا در معرض فوت باشد به علت کهولت سن آنگاه شما حال اگر آن شخص از کشور خارج شود یا فوت بشود شما نمی توانید ادعای خود را ثابت کنید و دادگاه شما را ذینفع نمی شناسد میتوانید از قاضی بخواهید که قراری صادر کند جهت تامین دلیل شما، این راهکاری است که قانونگذار جهت حمایت از حقوق طرفین دعوا پیش بینی کرده است.

 

برای دسترسی به مبحث تامین دلیل در قانون آیین دادرسی مدنی به لینک زیر مراجعه نمایید:

قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379/01/21

 

برای بررسی تامین خواسته به لینک زیر مراجعه نمایید:

تامین خواسته چیست؟

 

 

هزینه درخواست تامین دلیل

وکیل خوب بیان داشت : هزینه درخواست تامین از موارد دعاوی غیر مالی است و متناسب با نوع هر دعوا متفاوت است که از 200000 ریال آغار و تا 1000000 ریال ادامه می یابد به علاوه این هزینه بررسی کارشناس رسمی دادگستری نیز باید به حساب کانون کارشناسان رسمی دادگستری واریز شود که این امر را در حدود 10 الی 15 روز انجام می دهند.

 

بررسی شرایط تامین دلیل

دلایل و مدارکی که تامین آن را از دادگاه خواسته ایم موجود باشند نه اینکه فرد در پی تحصیل و جمع آوری آنان باشد.
احتمال دسترسی به مدارک و اسناد در آینده وجود نداشته باشد و یا اینکه احتمال از بین رفتن دلایل به هر طریقی وجود داشته باشد. (شاهد پرونده بر اثر بیماری در وضعیت مساعدی نباشد) درخواست تامین دلیل به مرجع صالح تقدیم شده باشد.

 

لازم به ذکر است که مرجع صالح برای تقدیم دادخواست تامین دلیل شورای حل اختلاف محلی است که دلایل و امارات در حوزه آن قرار گرفته‌ و اگر در حوزه مربوطه شورای حل اختلاف نبود، رسیدگی با دادگاه محل است.

 

امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد.
در صورت نیاز به وکیل متخصص در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.
تلفن تماس: 02166408517

دیدگاه (0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *