وکیل کلاهبرداری
در این مقاله می خواهیم در مورد موضوع وکیل کلاهبرداری توضیح بدهیم. منظور از وکیل کلاهبرداری افرادی هستند که در خصوص پرونده های مختلف کلاهبرداری، تخصص دارند و می توانند به افراد مختلف کمک کنند تا به حقوق خود برسند. در این مقاله در مورد جرم کلاهبرداری، مصادیق آن و همچنین انواع کلاهبرداری و نحوه شکایت از کلاهبردار ها توضیح می دهیم.
بهترین وکیل کلاهبرداری
برای این که بدانیم وکیل کلاهبرداری در چه زمینه ای تخصص دارد باید در مورد جرم کلاهبرداری توضیح بدهیم. این جرم تعریف مشخصی در قانون دارد و برای آن مجازات هایی نیز در نظر گرفته شده است. در تعریف قانونی کلاهبرداری آمده است که هر گاه فرد یا افرادی بخواهند به کمک وسایل متقلبانه موجب فریب دادن مردم بشوند و مال دیگری را ببرند؛ کلاهبرداری کرده اند. توجه به این نکته ضروری است که کلاهبرداری با سرقت تفاوت قابل توجه ای دارد.
در سرقت، بدون اطلاع فرد، مال او ربوده می شود. اما در کلاهبرداری مالک یا صاحب آن مال فریب می خورد. در خصوص کلاهبرداری باید گفت این جرم هم مرکب و هم مقید است. جرم های مقید جرم هایی هستند که در قانون شرط به وقوع پیوستن آن ها به وجود آمدن نتیجه خاصی می باشد. با آوردن مثالی می توان منظور از جرم مقید را مشخص کرد. به عنوان مثال در قانون نتیجه ایی که برای کلاهبرداری ذکر شده، ضرر کردن قربانی و کسب منفعت برای کلاهبردار می باشد. در صورتی که نتیجه حاصل شود می توان گفت جرم کلاهبرداری انجام شده است.
همچنین باید گفت کلاهبرداری جرم مرکب نیز می باشد. منظور از جرم مرکب، یعنی عملی تشکیل شده و ترکیب شده از چند عنصر مختلف که ممکن است هر یک به تنهایی از دید قانون جرم نباشند اما در کنار هم قرار گرفتن آن ها سبب می شود جرم رخ دهد. دو عنصر مرکب برای کلاهبرداری، وسایل متقلبانه و فریب می باشد. .
به عنوان مثال استفاده از چک هایی که پشتوانه ای ندارند و یا سند های ساختگی در واقع زیر مجموعه عنصر وسایل متقلبانه هستند. منظور از فریب نیز واضح است. فریب در واقع غفلت مالک یا صاحب مال می باشد.
انواع مختلف جرم کلاهبرداری
ممکن است در طول زمان با وجوه مختلفی از کلاهبرداری ها برخورد کرده باشید که در بعضی موارد فریب آن ها را می خورید و در برخی مواقع با هوشیاری نسبت به آن واکنش نشان می دهید. در ادامه به اشکال مختلف کلاهبرداری اشاره کرده ایم.
کلاهبرداری ساده:
راحت ترین راه کلاهبرداری است که می توانید در تمام جوامع این نوع را ببینید،در این کلاهبرداری لازم نیست تا اشخاص کارهای پیچیده ای انجام دهند بلکه صرفا با چرب زبانی و دادن وعده و وعیدهای فراوان اقدام به فریب دیگران و مال آنان می کنند
کلاهبرداری سازمان یافته:
در این نوع کلاهبرداری با ساز و کارهای پیچیده تری طرف هستید.در این نوع کلاهبرداری افراد شرکت هایی واقعی را ایجاد می کنند تا با فریفتن افراد اقدام به بردن اموال مردم کنند. معمولا در این کلاهبرداری ها با انتشار یک آگهی و یا اعلان عمومی و در دنیای امروزه با ارسال اس ام اس و یا در فضای مجازی محتواهایی همانند پیش فروش آپارتمان و اتومبیل یا برنده شدن در یک قرعه کشی بسیاری را فریب می دهند. در صورتی که قربانی این نوع کلاهبرداری های سازمان یافته قرار گرفتید می توانید از وکیل کلاهبرداری در جهت بازگرداندن حقوقتان کمک بگیرید
کلاهبرداری کارکنان دولت:
ردپای کارمندان دولت را می توانید در بسیاری از کلاهبرداری های سازمان یافته بیابید. چرا که برخی از امکاناتی که در کلاهبرداری های سازمان یافته در اختیار مجرمان قرار می گیرد تا حدی نیازمند مجوزهای خاصی است که معمولا از طریق کارمندان دولت به دست می آید
کلاهبرداری اینترنتی:
گرچه گسترش اینترنت و فضای مجازی تا حد زیادی ارتباطات را گسترش داده اما این فضا نیز از گزند کلاهبرداران در امان نبوده. هر روزه بسیاری از افراد به انواع روش ها از طریق اینترنت اقدام به فریب قربانیان می کنند. از بردن جایزه ها گرفته تا گرفتن اطلاعات کارت بانکی آن ها به شکل های مختلف
کلاهبرداری در ازدواج:
کلاهبرداری در ازدواج را تدلیس در ازدواج و یا فریب در ازدواج می نامند که صورت دیگری از کلاهبرداری است. کلاهبرداری ازدواج یکی از اموری است که به دلیل پیچیدگی آن نیازمند حضور وکیل کلاهبرداری است تا مشکلات موجود را موشکافی کند و قدمی صحیح در این راه بردارد
کلاهبرداری/افساد فی الارض
به موجب قانون تشدید مصوب مجمع تشخیص در صورتی که کلاهبرداری از طریق تشکیل و رهبری گروه مجرمانه انجام شود،مجازات آن از 15سال حبس تا حبس ابد خواهد بود مگر اینکه مشمول عنوان افساد فی الارض باشد که در اینصورت مجازات مفسد فی الارض را خواهد داشت.البته با اصلاحات قانون تعزیرات سال ۱۳۹۹کلیه حبس های ابد تعزیری به حبس درجه یک یعنی به بیش از ۲۵سال حبس تقلبی پیدا کرده اند.
این در حالی است که افساد فی الارض تعریف قانونی در قانون مجازات اسلامی جدید داشته و شمول ماده فوق به سختی توسط مقامات قضایی دادگستری پذیرفته باشد.
کلاهبرداری رایانه ای
اصولا با الکترنیکی و بر خط شدن مناسبات اجتماعی و تجاری بستری جدید برای ارتکاب برخی از جرائم پدید آمده است که اهم این موارد کلاهبرداری اینترنتی است.
به لحاظ قانونی هرکس با ارتکاب اعمالی از قبیل:واردن کردن،تغییر،محو یا ایجاد،متوقف یا مختل کردن داده ها یا سامانه رایانه ای متعلق به دیگری وجه یا مال یا منفعتی برای خود یا دیگری کسب کند کلاهبردار رایانه ای محسوب می گردد.
رسیدگی به جرم کلاهبرداری رایانه ای با توجه به مسلمات قانونی و رویه قضایی در صلاحیت مراجع قضایی محل استقرار سامانه یا داده های موضوع کلاهبرداری رایانه ای می باشد .
وکیل کلاهبرداری رایانه ای تخصص و تجربه کار در زمینه جرائم سایبری داشته و می تواند به سوالات شما در این زمینه پاسخ دهد.
نحوه ی شکایت و روند رسیدگی به جرم کلاهبرداری
قدم اول برای شکایت از کلاهبرداری تقدیم شکواییه است .زیرا طبق ماده 64 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 یکی از جهات قانونی برای شروع به تعقیب شکایت شاکی یا مدعی خصوصی است.البته اگر جرم جنبه عمومی داشته باشد اقامه دعوا و تعقیب متهم از این جنبه از وظایف دادستان محسوب می شود.بعد از تنظیم شکواییه شاکی باید از دو جهت تمبر باطل نمایند
1.تصدیق اوراق پیوستی
2. تمبر هزینه شکایت کیفری
پس از تنظیم شکواییه دومین قدم اقدام شاکی تقدیم آن به دادسرا ی صالح برای رسیدگی می باشد.
طبق ماده 116 قانون آیین دادرسی کیفری سلسله مراتب صلاحیت دادسرای های برای رسیدگی به جرم به شرح زیر می باشد.
1.دادسرای محل وقوع جرم:
اصل و قاعده این است که شاکی باید ابتدا شکواییه خود را به دادسرای محل وقوع جرم تقدیم نمایند.
2.دادسرای محل کشف جرم یا دستگیری متهم:
اگر محل وقوع جرم مشخص نباشد شکواییه به دادسرا تقدیم می شود که جرم در حوزه آن کشف شده یا متهم دستگیر شده است.
3.دادسرای محل اقامت متهم:
به هر دلیلی اگر محل وقوع جرم مشخص نباشد یا جرم مشخص کشف نشده یا متهم دستگیر نشود شکایت به دادسرای محل اقامت متهم تقدیم خواهد شد.