وکیل سرقت

دزدی عملی نادرست است که در همه ی فرهنگ ها مذاهب و اخلاقیات ناپسند شمرده می شود که اگر در جامعه رواج پیدا کند. امنیت مالی جامعه و… از بین خواهد رفت و زندگی با آرامش در آن جامعه دشوار خواهد بود بنابراین در همه ی کشورها برای این عمل ناپسند قوانین کیفری تعیین کرده اند.

سرقت چیست:

سرقت در لغت به معنای ربودن عین مال منقول متعلق به غیر البته بدون اجازه مالک .همانطور که مشاهده کردید سرقت در اموال غیر منقول صادق  نمی باشد و مورد سرقت باید منقول باشد .سارق باید عمل سرقت را عالمانه و عامدانه انجام دهد .سرقت جز مهم ترین و بزرگترین جرم ها شناخته میشود و جزء جرم های علیه اموال و مالکیت اشخاص است

وکیل سرقت شخصی است که به موارد پرونده های مربوط به سرقت رسیدگی میکند که دارای توانایی و اطلاعات کاملی باشد و بتواند پرونده ها را به خوبی بررسی کند بنابراین وکیل سرقت باید تجربه ی کافی در پرونده های مربوط به سرقت و همچنین آشنایی با رویه های قضایی مربوط به سرقت را داشته باشد .

وکیل سرقت میگوید: مطابق ماده 651 قانون مجازات اسلامی

چنانچه سرقتی واقع گردد که کلیه شروط مندرج در این ماده را دارا باشد، مشمول مجازات مندرج در آن نیز خواهد شد. وکیل سرقت ادامه میدهد: لذا شرط تحقق سرقت موضوع این ماده، اجتماع جمیع شروط آن است.

ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی: هر گاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد مرتکب از پنج تا بیست سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق  محکوم می گردد:

۱ – سرقت در شب واقع شده باشد.

۲ – سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.

۳ – یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند.

۴ – از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا اینکه عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا بر خلاف حقیقت خود  را مامور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند.

۵ – در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.

عنصرهای جرم سرقت

1.عنصر قانونی جرم سرقت :در صورتی که یک عمل در قانون و مقررات تعریف شده باشد و جزایی برای آن معین شده باشد، به آن عنصر قانونی گفته می شود. این عنصر برای همه جرم ها لازم است.

2.عنصر مادی جرم سرقت :برای وقوع جرم به یک عمل نیاز است. یعنی کاری باید صورت بگیرد تا جرم اتفاق بیفتد. عنصر مادی در جرمی مانند سرقت، رباییدن، جابه جا کردن یک شی است. البته این کار باید کاملا محرمانه و بدون رضایت مالک یا متصرف انجام شود.

3. عنصر معنوی جرم سرقت :قصد انجام یک کار خاص مانند: مالک شدن مال مورد سرقت را داشته باشد.

در واقع شخص یک سوء  نیت عام مثل دزدیدن و یک سوء نیت خاص مثل برداشتن و مالک شدن دارد.

انواع سرقت :

سرقت با توجه به نوع مجازات و ماهیت به دو نوع حدی و تعزیری تقسیم بندی شده:

سرقت حدی:

مقدار مجازات این نوع سرقت درشرع و  قانون تعیین شده است.

مجازات فرد سارق در در این نوع سرقت به شکل زیرمیباشد.

  1. در ابتدا، قطع چهار انگشت دست راست
  2. دفعه دوم، قطع پای چپ از بخشی پایینی برآمدگی.
  3. دفعه سوم، حبس ابد.
  4. دفعه چهارم، اعدام. (حتی اگر سرقت در زندان انجام شده باشد

شرایط سرقت حدی که در قانون مجازات اسلامی آمده است:

1 –شی مسروق باید شرعا مالیت داشته باشد.

2- مال مسروق در حرز باشد. حرز یعنی مکان مناسبی که عرفا مال در آن از دستبرد محفوظ است

3.سارق هتک حرز کند هتک حرز یعنی از بین بردن محل نگهداری مال

4- سارق مال را از حرز خارج کند.

5- هتک حرز و سرقت مخفیانه باشد.

6- سارق پدر یا جد پدری صاحب مال نباشد.

7- ارزش مال مسروق در زمان خارج کردن از حرز معادل چهارونیم نخود طلای مسکوک باشد.

8- مال مسروق از اموال دولتی یا عمومی نباشد.

9- سرقت در زمان قحطی صورت نگیرد.

10- صاحب مال از سارق نزد مراجع قضایی شکایت کند.

11- صاحب مال قبل از اثبات سرقت سارق را نبخشد.

12- مال مسروق قبل از اثبات جرم به ملکیت سارق در نیاید.

13- مال مسروق قبل از اثبات سرقت تحت ید مالک قرار نگیرد.

14- مال مسروق خودش یک مالی که سرقت یا غصب شده است نباشد.

سرقت تعزیری:

مقدار آن در قانون تعیین نشده و بتگی به نظر قاضی دارد . مجازات فرد سارق در سرقت تعزیری به این صورت است: حبس از 3 ماه و 1 روز تا 2 سال به همراه 74 ضربه شلاق

به طور کلی علاوه بر سرقت حدی و تعزیری انواع دیگه ای از سرقت وجود دارد از جمله سرقت اینترنتیسرقت مسلحانهسرقت در روز یا شبسرقت ساده و سرقت مشدده تقسیم میشود.

در تمامی موارد مربوط به سرقت، سارق (فردی که مالی را دزدیده است) باید مالی را که دزدیده است را به صاحب اصلی آن برگرداند و در صورتیکه اصل مال موجود نباشد باید قیمت آن را پرداخت کند و قیمت مال دزدیده شده بر اساس قیمت روز  است. سارقان در سرقت اموال دیگران انگیزه های مختلفی دارند، انگیزه برخی از سارقان، فروش مال دزدی شده و بدست آوردن پول است.

نکته و توصیه مسائل کیفری احتیاج به شناخت جرایم دارد و سرقت هم موضوع تخصصی است که باید آن ها را از جرایم دیگر مالی متمایز کرد و بعد شکایت خودتون رو مطرح کنید در غیر این صورت اگر شما با نا آگاهی کسی را متهم به سرقت کنید ولی در واقع و طبق قانون عمل سرقت متوجه شخص نباشد و عنوان اتهامی دیگری داشته باشد.

علاوه بر طولانی شدن روند رسیدگی شما  ممکن است البته  اگر دلایل ناکافی برای اتهام باشد طرف مقابل هم شکایت اعاده حیثیت خود را مطرح نماید پس توصیه می شود به این با یک وکیل سرقت در تهران مشاوره داشته باشید تا بهتر پرونده سرقت شما دنبال شود.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس شما را در این مسیر حقوقی هدایت و روشن میسازد . وکیل سرقت در موسسه صلح آفرین پارس  با طرح شکایت در دادسرا و تشخیص نوع جرم و پیدا کردن مستند قانونی آن با پیدایش ارکان تشکیل دهنده جرم و بررسی و جمع کردن ادله وقوع جرم در دادگاه صالح موضوع برای جرم سرقت طرف مقابل در دادسرا را محرز می کند و از دادسرا قرار جلب به دادرسی برای رفتن به صدور حکم در دادگاه را فراهم می کند و به عنوان تضمین حضور متهم درخواست تامین زیان مالی از محل اموال او یا با بازداشت موقت را می نماید.

موسسه صلح آفرین پارس با حضور وکلای با تجربه در جهت رسیدگی به مسیر حقوقی  آمادگی خود را به شما اعلام می کند.