باید ها و نباید های قانونی مربوط به طلاق توافقی + قوانین
طلاق توافقی در اصل به طلاقی گفته میشود که در آن زن و مرد بنا به هر دلیلی به این تفاهم رسیدهاند که از یکدیگر جدا شوند. در واقع سادهترین و کم دردسرترین نوع طلاق همین است چرا که زوجین بدون دعوا و جدل در مورد مسائل مختلف مانند حضانت فرزندان و زمان ملاقات آنها، جهیزیه، مهریه، نفقه و… به توافق میرسند و آن را در دادگاه به ثبت میرسانند. با توجه به اینکه این نوع طلاق از نوع توافقی است و دعوایی در آن در کار نیست نسبت به سایر انواع طلاق زمان کمتری میبرد اما باز هم پیچیدگی و زمان خاص خود را دارد. از اینرو زوجین تصمیم میگیرند به سراغ یک وکیل طلاق توافقی بروند تا بدون حضور آنها و در زمان کوتاهتری طلاق انجام شود.
قوانین کلیدی در طلاق توافقی
اولین شرط در این طلاق این است که خانم و آقا هر دو کاملاً موافق طلاق و جدایی باشند. بعد از تصمیم به این امر، هر دو باید بر سر مسائل زندگی مشترکشان مانند نفقه، حضانت فرزندان، زمان ملاقات آنها، مهریه، جهیزیه، تکالیف مالی و… به توافق برسند؛ سپس اقدام به تقدیم دادخواست و مراجعه به دادگاه نمایند.
در این طلاق مانند سایر انواع طلاق تنظیم دادخواست باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و پرداخت هزینه دادرسی همراه باشد. هر دو طرف باید در دفتر خدمات حاضر شوند و دادخواست طلاق را امضاء و آن را تقدیم نمایند. در این نوع طلاق برخلاف سایر طلاقها شرط ارجاع به داوری وجود ندارد و زوجین قبل از تقدیم دادخواست، برای گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق به مرکز مشاوره حقوقی خانواده مراجعه نمایند.
مدارک و مستندات لازم
ارائه دادخواست این نوع طلاق مانند هر نوع طلاق دیگری مستلزم ارائه یک سری مدارک و مستندات است. در صورتی که این مدارک فراهم نبود؛ دادخواست از دفتر خدمات قضایی به دادگاه ارجاع داده نمیشود. برای جاری شدن صیغه طلاق اگر زن باکره باشد باید گواهی سلامت را به دفتر ثبت ازدواج و طلاق ارائه دهد و اگر باکره نیست باید گواهی عدم بارداری را به این دفترخانه تحویل دهد. در کل مدارک لازم برای ثبت طلاق توافقی شامل موارد زیر است:
• اصل و کپی عقدنامه زوجین
• اصل و کپی عدم بارداری زن
• اصل و کپی گواهی سلامت زن
• گواهی عدم امکان سازش از مرکز غربالگری
• اصل و کپی توافقنامه طلاق توافقی که حاوی همه توافقات مربوط به زندگی مشترک است.
• اصل و کپی رسید پرداخت هزینههای ثبت طلاق
مراحل قانونی انجام طلاق توافقی
مراحل مختلف طلاق توافقشده توسط زوجین شامل موارد زیر است:
مراجعه به مرکز مشاوره خانواده بهزیستی
برای ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و کمک از یک وکیل طلاق توافقی، باید گواهی عدم انصراف از طلاق از طرف مرکز مشاوره خانواده بهزیستی صادر شود. در غیر اینصورت دادخواست تنظیم نخواهد شد. زوجین برای گرفتن نوبت در این مرکز مشاوره باید در سامانه تصمیم طلاق ثبت نام نمایند؛ سپس تاریخ و زمان دقیق مشاوره را انتخاب نمایند.
ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
برای ثبت دادخواست پس از گذراندن مراحل مشاوره و گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق، زوجین و یا وکیل طلاق توافقی آنها باید به دفتر خدمات الکترونیک مراجعه کنید و اقدام به ثبت دادخواست طلاق نماید. بعد ثبت، دادخواست از طرف واحد ارجاع دفتر خدمات قضایی به یکی از شعب دادگاه ارسال میشود.
حضور در جلسه رسیدگی و صدور رأی طلاق توافقی
پس از ارجاع پرونده به شعبه مربوطه در دادگاه، وقت دقیق جلسه رسیدگی به پرونده مشخص و به طرفین و یا وکیل طلاق توافقی ابلاغ میگردد. در این جلسه قاضی با در نظر گرفتن توافقات هر دو طرف و نظر کارشناس مشاوره، گواهی عدم سازش یا همان رأی مثبت برای طلاق را صادر میکند.
حضور در دفترخانه طلاق و اجرای صیغه طلاق
بعد از اینکه گواهی عدم سازش از سوی قاضی صادر شد زوجین حق تجدیدنظرخواهی نخواهند داشت. آنها تا سه ماه بعد از تاریخ صدور گواهینامه، وقت دارند به دفتر ثبت طلاق مراجعه کنند و اجرای صیغه طلاق را تقاضا نمایند. در این نوع طلاق، زوجین حتماً باید در دفترخانه حضور داشته باشند تا طلاق آنها ثبت شود.
سخن پایانی
طلاقی که در آن زن و مرد بنا به هر دلیلی تصمیم میگیرند از یکدیگر جدا شوند به طلاق توافقشده یا توافقی معروف است. این نوع طلاق مانند سایر انواع آن قوانین، مراحل و مدارک خاص خود را میطلبد که توجه به آنها برای جاری شدن چنین طلاقی لازم و ضروری است. در نهایت زوجین میتوانند به کمک وکیل طلاق توافقی و مشاوره حقوقی روند کارها را بهتر و سریعتر دنبال نمایند. برای انجام امور طلاق توافقی و مشاوره با وکیل خانواده با وکلای متخصص گروه حقوقی صلح آفرین در ارتباط باشید. ما همراه شما هستیم.