کوکایین خطرناک ترین و گرانترین ماده مخدر دنیا
کوکایین یکی از قوی ترین مواد مخدر بوده که به طور مستقیم مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و به عنوان یک داروی مخدر از دهه 80 میلادی معرفی شده است.
کوکایین یکی از مواد های مخدر ، محرک و توان افزای طبیعی می باشد که وابستگی جسمانی ندارد ولی سبب وابستگی روانی خیلی شدید می شود و قطع آن موجبات اوهامم و خیالات واهی شده و تا مدتها باقی می ماند. در ادامه با توضیحات وکیل مواد مخدر متخصص گروه صلح آفرین همراه باشید.
کوکایین چیست؟
کوکایین آلکالوئید اصلی برگ کوکا می باشد، گرانترین مواد مخدر که ماده ای است به شکل پودر سفید رنگ ، نرم ، شفاف و کریستالی ، بی بو و تلخ مزه که برگ های بوته یا درختی به نام اریتروکسیلن کوکا به دست می آید.
پوست درخت مزبور سرخ رنگ و دارای گل های ریز و سفید می باشد.
اولین کشوری که کوکایین را کشف کرد؟
در ابتدا ، در قرن پانزدهم در کشور پرو به وجود آن پی برده اند. این گیاه بیشتر در پرو ، بولیوی و کلمبیا می روید و در واقع مرکز اصلی رویش آن آمریکای جنوبی است .
بوته ای است همیشه سبز که برگ های بیضی شکل دارد و از خشک کرده آن در طب استفاده می شود ، بلندی درخت آن به 3 تا 5 متر می رسد.
کوکایین یک داروی جدید نبوده بلکه از قدیمی ترین داروهای شناخته شده توسط بشر است، این ماده بیش از 100 سال پیش به عنوان داروی مخدر شناخته شده است.
برگ های درخت کوکا که کوکایین از آن گرفته می شود ، در طول هزاران سال توسط بومیان آمریکای جنوبی برای سرخوشی مصرف می شده است.
کوکایین دارو است یا خیر؟
در اوایل قرن بیستم میلادی کوکایین به عنوان یک داروی محرک به صورت شربت یا پودر برای درمان بیماری های زیادی به کار رفت ، گرانترین ماده مخدر در جهان امروزه به عنوان یک داروی مخدر مطرح می باشد ، که می تواند در برخی از حالات نظیر جراحی های چشم ، گوش ، و قفسه سینه به عنوان بی حس کننده موضعی به کار رود.
کوکایین، گران ترین مواد مخدر، در خیابان معمولا به صورت پودر سفید و کریستالی فروخته می شود که به نام کوک معروف است.
کوک که نام خیابانی کوکایین محلول می باشد ، معمولا از پودر کوکایین هیدروکلوراید تهیه می شود.
این نام به دلیل ایجاد صداهای خاص در مغز پس از کشیدن آن به کوکایین داده شده است. معمولا با موادی مثل آمونیاک و بی کربنات سدیم و آب تولید می شود و هیدروکلوراید خود را با این مواد از دست می دهد.
چون این دارو به صورت دود شدن استفاده می شود ، در کمتر از 10 ثانیه اثرات خود را ظاهر می کند .
طریق های دیگر مصرف آن به صورت استنشاق ، تزریقی و خوراکی می باشد و گاهی هم به طریق پاشیدن روی دستگاه تناسلی مصرف می شود.
کوکایین ماده مخدر گران قیمتی است و افراد فقیر نمی توانند از آن استفاده کنند و در ایران بندرت مورد استفاده و کشف واقع می شود.
روشن ترین علامتی که بر چهره معتادان کوکا دیده می شود فرورفتگی گونه ها می باشد که در اثر مکیدن برگ کوکا ایجاد می شود .
کوکایین اثرات تحریکی بسیار قوی و شدیدی دارد و حواس آدمی را شدیدا متاثر می سازد و موجب اختلال روحی و عصبی در معتاد می شود.
با مصرف کوکایین فرد احساس افزایش انرژی ، چابکی و سرخوشی زیاد می کند و هم صحبتی را با افراد برقرار کرده در حالی که ذهن و هوش فرد به شدت فعال است ، در همین حالت خواب آلودگی از بین رفته و فرد کمتر احساس نیاز به غذا می کند و فرد احساس می کند از نظر هوشی و بدنی توانایی بیشتری داشته و می تواند بسیاری از اعمال بدنی یا ذهنی را به راحتی انجام دهد.
اثر مصرف کوکایین
وکیل خوب مواد مخدر موسسه حقوقی صلح آفرین پارس بسته به نحوه ی مصرف کوکایین این اثرات ممکن است طولانی یا کوتاه مدت باقی بماند ، از یک سو هرگاه دارو دود شود اثرات آن شدید تر بوده اما زمان اثر کوتاه خواهد بود و برعکس خوردن آن اثرات طولانی تر ولی با شدت کمتر به همراه دارد، از نظر بدنی بعد استعمال عروق تنگ شده ، مردمک چشم گشاد شده ، ضربان قلب ، فشار خون و حرارت بدن افزایش می یابد.
مصرف مقادیر زیاد کوکایین هرچند اثرات آن تشدید می کند اما ممکن باعث ایجاد حالت بیزاری و رفتارهای جنون آمیز در فرد شود.
وکیل خوب مواد مخدر موسسه حقوقی صلح آفرین پارس ادامه می دهد : از آثار بلند مدت مصرف آن از دست دادن وزن بدن ، یبوست ، دپرسیون تنفسی ، لرزش دسته ها ، آماس و جوش های پوستی به خصوص اطراف مخاط گوش و بینی ، اضطراب ، بی قراری ، سو ظن ، رفتار تهاجمی و نیز موجب ایجاد حالت وهم و خیال ، هیجان و ترس می شود.
حمل و مصرف کوکایین از زبان وکیل مواد مخدر
حمل و مصرف کوکایین بر اساس قوانین کیفری ایران به عنوان یک جرم مواد مخدر شناخته شده و مشمول مجازاتهای سنگینی برای فرد است. مطابق با قانون مبارزه با مواد مخدر، میزان مجازات بر اساس مقدار کوکایین حملشده یا مصرفشده قطعا متفاوت خواهد بود.
میزان کم مخدر کوکایین
در مواردی که مقدار کمی از این ماده کشف شود، مجازات شامل حبس، جزای نقدی و شلاق خواهد بود
مقادیر زیاد کوکایین
در صورتی که مقدار قابل توجهی از این مخدر در اختیار فرد باشد، مجازات میتواند تا حبس ابد یا اعدام افزایش یابد.
علاوه بر این، مصرفکنندگان نیز در صورت اثبات، مشمول مجازاتهای کیفری از جمله حبس و الزام به گذراندن دورههای درمانی ترک اعتیاد خواهند شد. دستگاه قضایی ایران در برخورد با این جرم از رویکرد قاطع و بازدارنده استفاده میکند تا از شیوع و تأثیرات مخرب این ماده خطرناک بر جامعه جلوگیری شود.
سخن پایانی
امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد. در صورت نیاز به وکیل مواد مخدر در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل کیفری مواد مخدر تماس بگیرید.
موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین تیم وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاهد های کشور در کنار شما می باشند.