جرم نشر اکاذیب

جرم نشر اکاذیب و ارکان تشکیل دهنده این جرم

جرم نشر اکاذیب و ارکان تشکیل دهنده این جرم

 

وکیل خوب جرم نشر اکاذیب در مورد جرم نشراکاذیب بیان می دارد : امروزه در بسیاری از شکایت ها و پرونده های کیفری موجود در دادسرا و دادگاه های کیفری عنوان جرم نشراکاذیب خیلی به چشم می خورد و افراد جامعه گاهی در مورد ارکان جرم نشراکاذیب و شرایط وقوع این جرم اطلاع دقیقی ندارند و همین موضوع سبب سرازیر شدن سیل پرونده به محاکم می شود لذا لازم است جرم نشراکاذیب و شرایط وقوع این جرم به صورت مشروح و دقیق توضیح داده شود تا افراد دچار اشتباه در طرح دعوای کیفری نشراکاذیب نشوند.

 

وکیل خوب جرم نشراکاذیب در مورد اینکه به چه جرمی اساسا جرم نشراکاذیب گفته می شود اینگونه بیان می دارد:

 

براساس ماده 698 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 که مقرر می دارد: ((هرکس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت راسا یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد، اعم از این که از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه ، علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا 74 ضربه محکوم شود))

وکیل خوب جرم نشراکاذیب متذکر می شود : همانگونه که در ماده 698 آمده است قانون گذار به تعریف جرم نشراکاذیب و میزان مجازات این جرم پرداخته است که لازم است بیان شود در اصلاحات انجام شده مجازات جرم نشراکاذیب به جزای نقدی درجه 6 تغییر داده شده است و در حال حاضر جرم نشراکاذیب دارای مجازات جزای نقدی درجه 6 می باشد .

وکیل خوب جرم نشراکاذیب ادامه می دهد : پس اشاعه اکاذیب یا جرم نشر اکاذیب با توجه به ماده 698 فوق الذکر باید حتما به وسیله نامه یا شکوائیه یا مراسله یا عریضه نویسی یا گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء یا به صورت نقل قول به صورت صریح یا ضمنی از شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی صورت گیرد.

 

وکیل خوب جرم نشراکاذیب بیان می کند : بسیاری از افراد سوال می کنند که در جرم نشراکاذیب به چه تعداد نشر کذب جرم نشراکاذیب رخ می دهد؟ و اینکه آیا اساسا تعداد مشخصی نیاز برای وقوع این جرم نشراکاذیب نیاز است؟ و اینکه آیا برای جرم نشراکاذیب پخش نامه یا نطق در مجامع تعداد مشخصی باید رعایت شود؟

 

وکیل خوب جرم نشراکاذیب در پاسخ به سوالات فوق بیان می دارد : برای جرم نشراکاذیب تعداد شایع کردن کذب لازم نیست متعدد باشد بلکه اگر حتی یک بار موضوع کذبی را به شخصی نسبت بدهیم جرم نشر اکاذیب رخ می دهد.

 

آیا جرم نشراکاذیب قابل گذشت است؟

وکیل خوب جرم نشراکاذیب بیان می دارد : جرایم کیفری به صورت کلی به جرایم قابل گذشت و غیرقابل گذشت تقسیم می شوند ولی لازم است در مورد جرم نشراکاذیب این موضوع نیز مشخص گردد که آیا جرم نشراکاذیب جرمی قابل گذشت است یا جرمی غیرقابل گذشت است لذا برای پاسخ به این پرسش باید به ماده 104 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 اشاره نمود

جرم نشراکاذیب براساس ماده 104 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 از جمله جرایم قابل گذشت می باشد و در صورت گذشت شاکی خصوصی در جرم نشراکاذیب  هیچ گونه مجازاتی فاعل جرم نشراکاذیب نخواهد داشت.

 

نشراکاذیب از طریق مطبوعات

وکیل خوب جرم نشراکاذیب در مورد وقوع جرم نشراکاذیب از طریق مطبوعات توضیح می دهد:

هرگاه اخبار کذب از طریق روزنامه یا مجله منتشر گردد جرم ارتکابی دارای ویژگی مطبوعاتی بوده و باید به عنوان یک جرم مطبوعاتی و حضور هیئت منصفه مورد رسیدگی قرار گیرد و این جرم در دادگاه کیفری یک مرکز استان مورد رسیدگی قرار می گیرد.

 

مجازات نشراکاذیب از طریق فضای مجازی یا ارسال ایمیل

وکیل خوب جرم نشراکاذیب بیان می کند : امروزه با پیشرفت فضای مجازی و گستردگی ارتباطات اشخاص با یکدیگر گاهی رخ می دهد که اشخاص از طریق فضای مجازی اقدام به انتشار اکاذیبی نسبت به یکدیگر می نمایند لذا به دلیل وقوع جرم نشراکاذیب در فضای مجازی باید دید که آیا وقوع جرم نشرکاذیب در فضای مجازی توسط مقنن جرم انگاری شده است یا خیر؟

 

وکیل خوب جرم نشراکاذیب در مورد وقوع جرم نشراکاذیب در فضای مجازی اینگونه به سوالات فوق پاسخ می دهد: هرگاه شخص اخبار کذبی را از طریق مثلا وب سایت یا ایمیل یا تلگرام یا… به شخصی نسبت بدهد برساس ماده 746 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب 1375 به جرم نشراکاذیب رسیدگی می شود.

 

جرم نشراکاذیب جرمی قابل گذشت است؟

وکیل خوب جرم نشراکاذیب متذکر می شود: اینکه جرم نشراکاذیب در فضای مجازی از جمله جرایم قابل گذشت است یا خیر بسیار مهم است زیرا در آثار وقوع جرم نشراکاذیب تاثیر بسیار دارد لذا باید بیان داشت که جرم نشراکاذیب از طریق فضای مجازی نیز از جمله جرایم قابل گذشت محسوب می شود.

وکیل خوب جرم نشراکاذیب ادامه می دهد: ماده 746 تعزیرات در مورد نشراکاذیب از طریق فضای مجازی یا سامانه های رایانه ای اینگونه مقرر می دارد: ((هرکس به قصد اضرار به غیریا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانه ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راسا یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یاد شده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود ، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان) به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 5 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال محکوم خواهد شد.))

 

 

 

 

امیدواریم مطالبی که خدمت شما بازدیدکنندگان محترم ارائه شد مفید واقع شده باشد.
در صورت نیاز به وکیل متخصص و یا وکیل خوب جرم نشراکاذیب در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.
تلفن تماس: 02166408517

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *