اجرت المثل| وکیل اجرت الامثل| دست دو نفر که در حال تبادل مبلعی پول و اسکناس هستند

تفاوت اجرت المثل و نفقه + مراحل قانونی درخواست اجرت المثل با وکیل

منتشر شده توسط :

دسته بندی :

تاریخ انتشار :

 

در میان همه حق و حقوقی که در هنگام طلاق، زوجین باید نسبت به آن پایبند باشند امور مالی جزء مهم‌ترین مسائل است. نفقه به معنای هزینه کلیه امور زندگی از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن، اثاثیه منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی است. اجرت المثل هم نوعی دستمزد برای زن است در قبال کارهایی که در طول زندگی مشترک انجام داده است اما وظیفه شرعی او نبوده است. برای آشنایی بیشتر با ویژگی‌های این دو موضوع با توضیحات وکلای تیم موسسه حقوقی صلح آفرین در این خصوص همراه باشید.

 

تفاوت‌های کلیدی بین اجرت المثل و نفقه

1. نفقه بعد از جاری شدن عقد نکاح زن به او تعلق می‌گیرد اما برای گرفتن اجرت المثل، زن باید یک دادخواست تنظیم کند و به دادگاه ارائه دهد.
2. برای گرفتن پاداش انجام کار در خانه توسط زن، طلاق نباید به درخواست زن باشد. اما در مورد نفقه، زوجه می‌تواند عدم پرداخت نفقه را مجوزی برای درخواست طلاق در نظر بگیرد.
3. زن باید ثابت کند که همه کارهایی که از نظر شرعی به عهده او نبوده اما انجام می‌داده است (مانند آشپزی، شست‌وشو و…) را با درخواست شوهر و با هدف دریافت اجرت انجام می‌داده است. در حالی که تنها شرط دریافت نفقه، تمکین زن از مرد است.

تفاوت کلیدی بین اجرت المثل و نفقه؟| 3خانم در منزلی در حال تمیزکاری

مراحل قانونی درخواست اجرت المثل

مراحل قانونی درخواست پاداش کار از مرد توسط زن، شامل موارد زیر است:

• ابتدا زوجه برای تنظیم دادخواست باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند.

• بعد از ثبت پرونده، دادگاه زمان رسیدگی به پرونده را ابلاغ می‌کند و زن و مرد در زمان تعیین‌شده باید در دادگاه حضور پیدا کنند.

• اگر زن و مرد بر سر میزان مبلغ به توافق برسند قاضی گزارش اصلاحی را صادر می‌کند و اگر به توافق نرسند پرونده به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع داده می‌شود.

• بعد از ابلاغ نظریه کارشناسی، اگر زن و مرد به نظریه اعتراضی نداشته باشند حکم قانون‌گذار صادر می‌شود و اگر اعتراض داشته باشند پرونده برای بررسی به هیئت دو یا سه نفره ارجاع داده می‌شود.

• در نهایت با نظریه هیئت، حکم صادر می‌شود و مرد موظف به پرداخت اجرت المثل به زن می‌شود.

در تمام این مراحل، زوجه می‌تواند از یک وکیل خانواده کمک بگیرد و پیگیری پرونده را به او بسپارد.

مراحل قانونی درخواست اجرت المثل| میزی که روی آن المان حقوقی ترازو و چکش است با برگه

نقش وکیل در فرآیند درخواست اجرت المثل

یک وکیل اجرت المثل حرفه‌ای به روند انجام کار سرعت می‌بخشد. اگر وکیلی را انتخاب کنید که دانش و تخصص بالا در این زمینه داشته باشد آرامش شما را در این فرآیند تضمین می‌کند و شانس پیروزی شما را افزایش می‌دهد. نقش وکیل در این فرآیند شامل موارد زیر است:

مشاوره حقوقی

مشاوره حقوقی می‌تواند به زوجه را در خصوص نفقه و پاداش انجام کار در خانه، مشاوره بدهد و او را از حق و حقوقش آشنا کند.

نماینده حقوقی و مذاکرات

وکیل طلاق یا اجرت المثل می‌تواند به عنوان نماینده زوجه در مذاکرات باشد و از حقوق او در این خصوص دفاع کند.

تنظیم قرارداد

یک وکیل کاربلد در این خصوص می‌تواند در قراردادی شرایط مربوط به پاداش انجام کار در خانه را عنوان کند تا حق و حقوق دو طرف به درستی مشخص شود.

نگهداری و اجرای قرارداد

وکیل اجرت المثل می‌تواند به زن و مرد کمک کند تا شرایط قرارداد به درستی اجرا شود و اگر اختلافی پیش آمد آن را حل و فصل نماید.

چالش‌ها و مشکلات درخواست اجرت المثل| دست دونفر روی میزی که دفتر کار است

چالش‌ها و مشکلات رایج در دریافت اجرت المثل

همان‌طور که گفتیم اجرت‌المثل مزد زن است در قبال انجام کارهایی که وظیفه شرعی او نبوده است. از چالش‌های دریافت این حق، این است که زن ثابت کند که کارهایی که انجام می‌داده به درخواست مرد بوده و به اراده خود او نبوده است. همچنین اگر زن آن اعمال را بدون توقع دریافت پاداش انجام می‌داده حق مطالبه پاداش از او گرفته می‌شود. ثابت کردن وظایف و کارهایی که زن به قصد دریافت پاداش انجام داده در دادگاه کاری فوق‌العاده سخت است لذا یک وکیل متخصص در این زمینه را می‌طلبد تا به پرونده رسیدگی کند.

سخن پایانی

اجرت المثل و نفقه از مسائل مالی میان زن و مرد است که باید به آنها رسیدگی شود. پاداش انجام کار در خانه، پاداشی است که زن در قبال انجام کارهایی که وظیفه شرعی او نبوده است باید از مرد بگیرد. نفقه هزینه کلیه امور زندگی از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن، اثاثیه منزل و هزینه‌های دیگر است. با شناخت تفاوت‌های این مسائل و مشورت با یک وکیل مجرب می‌توان به حق خود رسید. چنتنچه نباز به کمک وکیلی مجرب و متخصص در این زمینه را دارید حتما از طریق ارسال فرم یا لینک های صفحه با ما در ارتباط باشید.