در صورت خیانت زن به مرد تکلیف مهریه زن چگونه است؟

در صورت خیانت زن به مرد تکلیف مهریه زن چگونه است؟

زن خیانتکار و تکلیف مرد به پرداخت مهریه

وکیل خوب خانواده : تکلیف حقوق مالی زن اعم از مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ، نحله و همچنین جهیزیه زن در صورتی که وی اقدام به خیانت و ایجاد رابطه نامشروع با مرد دیگری اعم از اینکه این رابطه منجر به زنا شود یا مادون زنا باشد (یعنی زنا اتفاق نیافتد) سوالی است که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول نموده است که لازم است به بحث و بررسی کامل آن از جنبه حقوقی برآییم.

مهریه جزء حقوق مالی یک زن می باشد که حتی در صورت خیانت وی به همسر خویش اعم از اینکه این خیانت به صورت زنا یا کمتر از زنا باشد مثل تقبیل یا برقراری تماس تلفنی و… باز هم مهریه به زن تعلق می گیرد و زوج موظف است به پرداخت مهریه.

 

 

برای مطالعه حق حبس زوجه جهت دریافت مهریه اینجا کلیک نمایید

 

در صورتی که زن مهریه خود را طلب کند مرد مکلف و موظف به پرداخت آن میباشد. طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی «به محض عقد زن مالک مهر میشود و میتواند هر تصرفی که بخواهد در آن بنماید»

اگر زنی به همسر خود خیانت کرده باشد باز در این صورت هم مرد موظف به پرداخت تمامی مهریه همسرش به وی می‌باشد و خیانت یا هر نوع جرم دیگری تاثیری در از بین رفتن یا کاهش مهریه زنان نخواهد داشت.

پس اگر ما بخواهیم موضوع مالکیت زن بر مهریه را مورد توجه قرار بدهیم باید اینگونه بگوییم که زنان به محض وقوع عقد ازدواج مالک مهریه خواهند بود حتی زنان خیانتکار یا مجرم.

 

 

طلاق توافقی چگونه انجام می شود؟ کلیک کنید

 

 

 

بنابراین اگر مردی با همسرش که به وی خیانت کرده رابطه جنسی برقرار کرده باشد باید تمام مهریه‌‌اش را به وی پرداخت کند و خیانت کردن زن دلیل بر ساقط شدن مهریه‌‌اش نمی باشد.

اگر عقد ازدواج زن خیانتکار یا زناکاری قبل از وقوع رابطه جنسی با طلاق خاتمه پیدا کند زن مستحق نصف میزان مهریهٔ تعیین شده می‌باشد زیرا در دوران عقد مهریه زن نصف خواهد بود.

و صرف عدم ارتباط جنسی است که میزان مهریه را در این رابطه نصف میکند و خیانتکار بودن زن تاثیری در کاهش میزان مهریه مقرر نخواهد داشت.

پس خیانت زن دلیل بر آن نمیشود که مهریه به وی تعلق نگیرد یا حتی مقداری از مهریه کم بشود و اگر مردی قصد طلاق همسرش را داشته باشد که به وی خیانت کرده است باید مهریه او را تمام و کمال پرداخت کند.

لازم به ذکر است که در صورتی که زوجه متهم به رابطه نامشروع اعم از زنا یا غیرزنا شود حقوق مالی دیگر نیز در صورت وجود شرایط آن به وی تعلق گرفته و شوهر مکلف به پرداخت و تادیه این دیون مالی همچون نفقه ، اجرت المثل ، جهیزیه و نحله به همسر خویش می باشد که این موضوع را در ادامه بحث بیشتر توضیح می دهیم.

 

 

اگر نیاز به وکیل خوب مهریه دارید اینجا کلیک نمایید

 

آیا به زن خیانتکار نفقه تعلق می‌گیرد؟

طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی نفقه عبارت است از:

«همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض»

البته قانون مقدار دقیقی برای نفقه تعیین نکرده است و پرداخت نفقه تنها منوط به تمکین زوجه است.تمکین یعنی داشتن روابط زناشویی با همسر و زنی که تمکین نکند را ناشزه میگویند.

از موارد دیگر تمکین این است که زن اقامتگاه دایمی شوهرش زندگی کند یعنی زن برای دریافت نفقه باید در خانه‌‌ای که شوهرش برای زندگی مشترک تعیین میکند زندگی کند که البته این یک استثنا دارد.

و آن اینست که در عقد ازدواج حق تعیین مسکن با زن باشد که در این صورت اقامت در اقامتگاه دایمی شوهر از موارد تمکین نخواهد بود.

زنی که بدون رضایت شوهرش یا بدون آنکه دلیل موجهی داشته باشد منزل را ترک کند و در جای دیگری حتی منزل والدین خود زندگی کند ناشزه است و مرد میتواند از پرداخت نفقه زن، خودداری کند.

پس همانطور که دیدیم تعلق زن بر نفقه شرطی غیر از تمکین ندارد و خیانت کردن یا ارتکاب جرم و. . نمی‌تواند ساقط کننده حق زن بر نفقه باشد.

در موضوع نفقه، قانون به توان مالی مرد توجه ندارد ولی طبق رویه، همه کارشناسانی که میزان نفقه را تعیین می‌کنند در زمان تعیین مبلغ، به توان مالی مرد توجه می‌کنند

یعنی اگر مردی توان مالی زیادی داشته باشد برای زن نفقه زیاد در نظر میگیرند. و بدلیل رعایت مصلحت خانواده ناتوانی مالی مرد را بصورت ناآشکار در نظر می‌گیرند و در تعیین میزان نفقه رعایت حال مردان را میکنند.

 

 

آثار حقوقی عدم تعیین مهریه در عقد نکاح اینجا کلیک کنید

 

آیا مردی که همسرش به وی خیانت کرده است می تواند برای پرداخت مهریه درخواست اعسار نماید؟

در صورتی که مرد بخواهد همسر خویش را که به وی خیانت نموده است را طلاق دهد همانطور که در بالا توضیح داده ایم لازم است مهریه زوجه را کاملا پرداخت نماید اما ممکن زوج به دلیل عدم توانایی در پرداخت یکجای مهریه دچار مشکل شود که در این حالت زوج می تواند برای پرداخت مهریه به زوجه خویش اقدام به درخواست اعسار و تقسیط مهریه نماید که دادگاه در این حالت با در نظر گرفتن توان مالی زوج وی را به پرداخت اقساطی مهریه محکوم می نماید.

 

 

در صورت نیاز به وکیل متخصص در رابطه با پرونده خود می توانید با بهترین وکیل دادگستری تماس بگیرید.

موسسه حقوقی صلح آفرین پارس متشکل از مجرب ترین وکلا حال حاضر کشور و اساتید مطرح دانشگاه
های کشور در کنار شما می باشند.

تلفن تماس: 02166408517

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *